OK We use cookies to enhance your visit to our site and to bring you advertisements that might interest you. Read our Privacy and Cookies policies to find out more.

News Belgium (Flemish)

Henry Schein ondersteunt Tand-em, een pilootproject dat kosteloze tandartsbezoeken aan kansarmen biedt Dec 5, 2017 | News Belgium (Flemish)

Henry Schein ondersteunt Tand-em, een pilootproject dat kosteloze tandartsbezoeken aan kansarmen biedt

Henry Schein, een van de toonaangevende tandheelkundige full-service providers aan tandartsen, implementeert zijn wereldwijde 'Preparate to Care' product donatie programma in België door het ondersteunen van het Tand-em initiatief. Het bedrijf voorziet het verbruiksmateriaal en de inrichting van de Tand-em praktijk in Sint-Niklaas.

Read more
Rapid Bond Technology verklaard Dec 5, 2017 | News Belgium (Flemish)

Rapid Bond Technology verklaard

Een betrouwbare, sterke en duurzame universele bonding waarbij de techniekgevoeligheid tot het minimum wordt gereduceerd, dat was ons doel. Het leidde ...

Read more
Digitale technologie vaker gebruikt door jonge tandarts in grote praktijk Dec 5, 2017 | News Belgium (Flemish)

Digitale technologie vaker gebruikt door jonge tandarts in grote praktijk

AMSTERDAM – Tandartsen die relatief veel digitale technologieën gebruiken, zijn gemiddeld vaak jong en gespecialiseerd. Ook zijn ze vaak werkzaam ...

Read more
Er was eens…betere preventie voor kinderen Dec 5, 2017 | News Belgium (Flemish)

Er was eens…betere preventie voor kinderen

‘Lang, heééél lang geleden, toen er nog geen tandartsen waren – dat is dus echt heel lang geleden – was er een land ...

Read more

Grote donatie aan ACTA-onderzoek naar antioxidanten Nov 17, 2017 | News Belgium (Flemish)

Grote donatie aan ACTA-onderzoek naar antioxidanten

RIJSWIJK – De Eklund Foundation heeft bekendgemaakt welke vier onderzoeksprojecten dit jaar subsidie ontvangen. Een van die projecten is een onderzoek naar de potentieel positieve effecten van antioxidanten op parodontale behandeling, uitgevoerd door dr. Monique Danser. Zij is als tandarts-parodontoloog verbonden aan ACTA en voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Parodontologie.

Read more
Minimaal invasieve of traditionele toegangscaviteit? Nov 17, 2017 | News Belgium (Flemish)

Minimaal invasieve of traditionele toegangscaviteit?

Traditionele toegangscaviteiten geven de behandelaar rechtlijnige toegang tot de wortelkanalen en reduceren zo instrumentenmoeheid en het risico op afbrekende vijlen. Het ontwerp ervan maakt inspectie van de pulpakamer mogelijk en helpt bij de evaluatie van marginale cariës en mogelijke fracturen. Minimaal invasieve tandheelkunde wordt echter steeds populairder. De ontwikkelingen op het gebied van vergroting, instrumentenontwerp en metallurgie maken wortelkanaalbehandelingen mogelijk door toegangscaviteiten ...

Read more
"Cafeïne verhoogt neiging tot suikerinname" Nov 17, 2017 | News Belgium (Flemish)

"Cafeïne verhoogt neiging tot suikerinname"

ITHACA, VS – Cafeïne is een sterke antagonist van adenosinereceptoren, die zorgen voor een ontspannen en slaperig gevoel. Het onderdrukken van het effect van de receptoren zorgt ervoor dat mensen zich wakkerder voelen. Nieuw onderzoek toont aan dat het eveneens zorgt voor een vermindering van je vermogen om zoetigheid te proeven. Gevolg daarvan is dat eten en drinken als minder zoet wordt ervaren, wat op zijn beurt zorgt voor een verhoogde trek in zoetigheid.

Read more
Huishouden speelt op microniveau rol in mondgezondheid Nov 8, 2017 | News Belgium (Flemish)

Huishouden speelt op microniveau rol in mondgezondheid

LONDEN, VK – Iemands thuissituatie heeft mogelijk niet alleen invloed op sociaal vlak, maar ook op microbieel niveau. Onderzoekers in het Verenigd Koninkrijk ontdekten dat vroege omgevingsinvloeden veel significanter zijn dan genetica in het bepalen van het microbioom in speeksel, de groep micro-organismen die meespeelt bij mondgezondheid en gezondheid in het algemeen.

Read more
"Tandarts schrijft te vaak antibiotica voor" Nov 8, 2017 | News Belgium (Flemish)

"Tandarts schrijft te vaak antibiotica voor"

SAN DIEGO, VS – Nieuw onderzoek wijst uit dat het onnodig voorschrijven van antibiotica door tandartsen mogelijk een significante rol speelt in infecties met Clostridium difficile, een ernstige en potentieel dodelijke bacterie die hevige diarree veroorzaakt. De onderzoekers die de studie uitvoerden presenteerden hun bevindingen op de IDWeek 2017 (4 tot 8 oktober in San Diego), waarbij ze tandartsen dringend adviseerden medicatie alleen te gebruiken wanneer nodig.

Read more
Tandartsen halen vier keer meer stamcellen uit verstandskiezen Nov 8, 2017 | News Belgium (Flemish)

Tandartsen halen vier keer meer stamcellen uit verstandskiezen

LAS VEGAS, VS – Er zijn maar weinig uitvindingen met zoveel potentie om medische behandelopties uit te breiden als stamcellen. Onderzoekers hebben nu een nieuwe methode gevonden om pulpa uit de tandwortel te extraheren en zo vier keer meer stamcellen te verzamelen. De stamcellen kunnen worden gebruikt om tal van medische aandoeningen te behandelen.

Read more

New Products

Show all Products

New Topics

EAO 2017 Madrid

EAO 2017 Madrid

The the 26th annual scientific meeting of the European Association for Osseointegration takes place in the Spanish capital from 5-7 October 2017.

Read more
FDI World Dental Congress 2017

FDI World Dental Congress 2017

Bienvenido a Madrid! From 29 August to 1 September 2017, the dental community gathered in the Spanish capital for the FDI World Dental Congress. Find the ...

Read more
Prevention in dentistry

Prevention in dentistry

In addition to daily brushing and annual dental visits, a number of preventive measures can be taken to avoid oral diseases.

Read more
Show all Topics
Ruim aanbod voor mondzorgverleners op Dental Expo 2018 Oct 18, 2017 | News Belgium (Flemish)

Ruim aanbod voor mondzorgverleners op Dental Expo 2018

AMSTERDAM – Op Dental Expo 2018 zal de complete dentale markt vertegenwoordigd zijn in Amsterdam RAI. Behalve voor tandartsen, orthodontisten en ...

Read more
Parels mogelijk te gebruiken voor fractuurbestendig materiaal Oct 18, 2017 | News Belgium (Flemish)

Parels mogelijk te gebruiken voor fractuurbestendig materiaal

NEW YORK, VS – De schoonheid van de parel intrigeert de mens al generaties lang. Een team van tandartsen van het University College of Dentistry ...

Read more