OK We use cookies to enhance your visit to our site and to bring you advertisements that might interest you. Read our Privacy and Cookies policies to find out more.

News Netherlands

0 Comments Dec 4, 2017 | News Netherlands

ANT ontstemd over uitblijven antwoord minister Bruins

Post a comment by Tessa Vogelaar

AMSTERDAM – Minister voor Medische Zorg Bruno Bruins (VVD) heeft Kamervragen over de mondzorg, onlangs ingediend door GroenLinks, onvoldoende beantwoord. Dat vindt beroepsvereniging ANT. Bij alle cruciale vragen wordt volgens de ANT verwezen naar lopend onderzoek, waarop de beroepsvereniging eerder fikse kritiek uitte, omdat het onzorgvuldig en willekeurig zou worden uitgevoerd.

De ANT schrijft in een nieuwsbericht op haar website dat de Kamervragen “niet beantwoord” zijn. De vragen van GroenLinks gingen onder meer over het tandartsentekort in Nederland en het aantal opleidingsplaatsen voor tandartsen. Bij een deel van de vragen wordt verwezen naar het onderzoek naar de capaciteit in de mondzorg, uitgevoerd door onderzoeksbureau Panteia, waarvan de resultaten begin volgend worden jaar verwacht. De ANT vindt het “opmerkelijk” dat de minister naar het onderzoek verwijst, nu zowel ANT als KNMT zich er kritisch over hebben uitgelaten.

De reactie op de brief die de ANT aan het ministerie stuurde over het “gebrekkige” onderzoek van Panteia, is op de website van de vereniging geplaatst. Daarin valt te lezen dat Panteia aan de hand van een inkoopprocedure namens VWS is geselecteerd “op basis van hun plan van aanpak en gezien hun kennis en ervaring met vergelijkbaar onderzoek.” Het ministerie blijft bij haar standpunt en schrijft de onderzoeksresultaten af te wachten.
(bron: ANT)
 

Post a comment Print  |  Send to a friend
0 Comments
Join the Discussion
All comments are subject to approval before appearing. Submit Comment