OK We use cookies to enhance your visit to our site and to bring you advertisements that might interest you. Read our Privacy and Cookies policies to find out more.

News Netherlands

Directeuren Niels Kleijer en Pieter-Jan Prince. (FOTO: www.robsas.nl)
0 Comments Dec 6, 2017 | News Netherlands

Hofmeester Dental zet in op ontzorgen tandarts

Post a comment by Tessa Vogelaar

Vanaf 2018 kunnen tandartsen bij Hofmeester Dental terecht voor een complete service die het geheel aan veiligheidsinformatiebladen, röntgendossiers, infectiepreventie, arbobeleid, waterkwaliteitscontrole en arbo- en milieuhandboeken verzorgt. De veertig jaar oude groothandel in tandheelkundige zorg wil zijn klanten daarmee nog verder ontzorgen, vertelden de beide directeurs aan Dental Tribune. Hofmeester Dental voegt deze dienst toe aan het bekende, ruime aanbod van producten en apparaten voor de dentale praktijk.

“Het ontzorgen zit ons in de genen,” legt directeur Pieter-Jan Prince uit. “De complete service is het principe waarmee Hofmeester Dental groot is geworden: van het persoonlijk afleveren van materiaal en het afhandelen van claims tot het advies over materialen. Als een praktijk belt, proberen we het altijd op te lossen.” Directeur Niels Kleijer: “Op de achterkant van ons kaartje staat: voor een vorstelijke behandeling. Dat proberen we ook uit te stralen.”

Praktijken die deze diensten bij vijf verschillende leveranciers inkopen, kunnen duizenden euro’s besparen door dit aan ons uit te besteden. “Het is ook gewoon Rotterdams: niet lullen maar poetsen. Een heel simpele formule. Er hoeft niet veel te worden vergaderd, het wordt gewoon geregeld,” aldus Prince.

Het bieden van deze nieuwe service strookt onvoldoende met de visie van de Nederlandse Vereniging van Groothandelaren in de Tandheelkundige Branche (VGT), vinden de directeuren. Een van de redenen voor Hofmeester Dental om het VGT-lidmaatschap per 1 januari 2018 te beëindigen. “Wij denken dat de VGT heel veel goede dingen doet voor de leden. Toch zijn we van mening dat we een aantal zaken zelf veel eenvoudiger en doelgerichter kunnen oplossen dan in het grote gremium,” verklaart Prince, doelend op onder meer richtlijnen en nieuwe wetgeving.

Bijna een jaar geleden verhuisde Hofmeester Dental naar een nieuw pand. “De capaciteitsgrenzen van het oude pand waren bereikt. We hebben de afgelopen jaren een gezonde groei doorgemaakt en het paste simpelweg niet meer,” legt Prince uit. Op de nieuwe locatie is de logistiek efficiënter geworden en de opslagruimte fors vergroot. De combinatie van een soepel verlopen verhuizing, het nieuwe pand en bovendien het 40-jarig jubileum van het bedrijf, was reden genoeg voor een feest, dat in juni plaatsvond. “We hebben natuurlijk weinig klanten aan huis, omdat ons depot geen showroom is. Daarom was het feestje voor zo’n duizend mensen een uitgelezen kans om langs te komen. Heel veel assistenten vonden het leuk de binnendienst te ontmoeten en het bedrijfsproces in werking te zien.”

Een andere belangrijke verandering was dat Rabo Participaties een minderheidsbelang in Hofmeester Dental nam. Met de som die daarvoor werd neergeteld, kreeg de investeerder een belang van 10% in handen. “We willen blijven groeien. Om dat extra stapje te zetten, hebben we een partij aan boord genomen die ons helpt dat te realiseren,” legt Kleijer uit. “Zonder dat het stuur wordt overgenomen,” zegt Prince erbij. Een belangrijke reden voor schaalvergroting is voor Hofmeester Dental zich te kunnen weren tegen een aantal fabrikanten die in de markt sterk aan omvang en invloed winnen. “Het overnemen van een van onze concullega’s behoort tot de opties,” aldus Kleijer.

De komende jaren is er bij de Rotterdamse groothandel, die ook een vestiging in Groningen heeft, veel ruimte voor de introductie van nieuwe producten. “Er is ontzettend veel innovatie. Dat weten we omdat wij een actieve buitendienst hebben,” vertelt Prince. Dankzij deze mensen kan het bedrijf enerzijds kritische vragen aan de leverancier stellen en zijn er anderzijds de praktijkcontacten om producten onder de aandacht te brengen. Hofmeester gaat vanaf begin volgend jaar een compleet assortiment voor orthodontie toevoegen. “Daarmee springen we in op een trend. Er zijn steeds meer tandartspraktijken die ortho erbij doen. Voor hen is het handig om dat materiaal gereed te hebben.”

Tot slot wordt veel verwacht van bioceramische ontwikkelingen. “Amerika, Zwitserland en Zweden; stuk voor stuk landen die druk bezig zijn met bioceramisch materiaal,” weet Prince. “Dat gaat zeker doorzetten.”

Post a comment Print  |  Send to a friend
0 Comments
Join the Discussion
All comments are subject to approval before appearing. Submit Comment