OK We use cookies to enhance your visit to our site and to bring you advertisements that might interest you. Read our Privacy and Cookies policies to find out more.

News Netherlands

0 Comments Dec 6, 2017 | News Netherlands

Terecht ontslag voor tandarts na mishandelen assistente

Post a comment by redactie Dental Tribune NL

ZWOLLE – Een tandarts werkzaam in Centrum Tandheelkunde Genemuiden (CTG) is terecht op staande voet ontslagen, oordeelde de Zwolse kantonrechter. De man had de tandartsassistente meermaals beledigd en geslagen. Dat zij getrouwd is met de eigenaar van de tandartspraktijk, had de man niet weerhouden zijn agressie op haar te botvieren, blijkt uit de uitspraak van de rechtbank in Zwolle.

De tandarts was net een maand bezig aan zijn derde arbeidsovereenkomst toen hij door het lint ging voor de garagedeur naast het centrum. Hij had de assistente eerder die ochtend al een harde duw gegeven en haar ‘s middags weer uitgescholden voor “stomme Peruaan” en “jij bent afval.”

Door die dreigende situatie wilde de assistente dat de tandarts zijn sleutel zou inleveren, zodat hij niet meer binnen kon komen. Volgens de tandarts had de assistente de 'schlägerei' zelf uitgelokt, mailde hij later in het Duits naar zijn werkgever, haar echtgenoot. Ook tegen de rechtbank zei hij dat het verhaal over een mishandeling verzonnen was om hem te benadelen.

Een doktersverklaring over de lichamelijke klachten van de tandartsassistente, foto's van een blauwe plek en bult op haar hoofd en rode striemen in haar nek, ondersteunden volgens de rechtbank de aanklacht. De tandarts kreeg daarom niet de door hem geëiste ontslagvergoeding van bijna 40.000 euro toegewezen. Bovendien moet hij de proceskosten à 600 euro van Centrum Tandheelkunde Genemuiden betalen.
(bron: De Stentor)

Post a comment Print  |  Send to a friend
0 Comments
Join the Discussion
All comments are subject to approval before appearing. Submit Comment